Wat is remarketing?

22 mei 2017 - Door Koen Kornegoor in Online Adverteren wat remarketing is
Remarketing is een techniek waarmee je website bezoekers met een advertentie opnieuw benadert om ze bijvoorbeeld als nog een aankoop te laten doen”. Je weet van je bezoekers dat zij interesse hebben getoond in een product of dienst en vervolgens benader je ze met een gericht aanbod of bijvoorbeeld een korting.

Klinkt eenvoudig, en dat is het ook. Google AdWords maakt remarketing tegenwoordig vrij eenvoudig om deze techniek toe te passen. Daarvoor moet je eerst via Google Analytics wel een aantal instellingen hebben gedaan, maar in een paar klikken is dat ook gedaan.

Via cookies kan Google Analytics namelijk gegevens van je bezoekers opslaan en deze gegevens vervolgens koppelen aan Google AdWords. In AdWords wordt de campagne vervolgens aangemaakt en kun je je mooi vormgegeven banners uploaden en de campagne is Live!

Remarketing met Facebook

Ook Facebook is een platvorm waarbij remarketing toegepast kan worden. Dit doe je door gebruik te maken van aangepaste doelgroepen. Deze zijn aan te maken op basis van je huidige klantgegevens, betrokkenheid op Facebook of verkeer op je website of webshop. Je kunt met Facebook Business advertenties aanmaken en beheren.

Voordelen van remarketing

Zo is het is bijvoorbeeld mogelijk om te adverteren om bezoekers te benaderen die productx of dienst y hebben bekeken of een bestelproces voortijdig hebben verlaten. Een ander voordeel van Remarketing is dat het kan overkomen alsof het adverterende bedrijf een enorm marketingbudget heeft, omdat de doelgroep via allerlei websites in aanraking komt met je advertenties. En vaak vallen de advertentiekosten enorm mee in vergelijking met andere manieren van online adverteren.

Voor wie is Remarketing geschikt?

Remarketing kan voor elke type bedrijf ingezet worden, of het nu gaat om een webshop dat schoenen verkoopt of een verzekeringsmaatschappij dat nieuwe polissen wil verkopen. Al met al het proberen waard en met weinig risico’s.

Google AdWords Remarketing video

Wil je zelf met Remarketing aan de slag dan is een goede start om deze hulpvideo van Google AdWords te volgen.

 

Hopelijk was dit artikel behulpzaam en weet je nu beter wat remarketing is en of het toepasbaar is. Je kunt mij ook een beetje helpen door dit bericht te delen via de social share buttons of door een reactie achter te laten!

Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties